Seredská škôlka môže získať zdarma ovocie a zeleninu na celý školský rok

Seredská škôlka môže získať zdarma ovocie a zeleninu na celý školský rok

Školstvo a vzdelávanie     Iveta Tóthová    
 
Obchodný reťazec Kaufland spustil už šiesty ročník projektu Čerstvé hlavičky, ktorý podporuje medzi školákmi konzumáciu čerstvého ovocia a zeleniny.  Do súťaže sa pravidelne zapájajú základné a materské školy,  z ktorých víťazi získajú balíček zdravých potravín na celý školský rok zdarma. Tento rok o víťazstvo bojuje 254 základných škôl a 326 materských škôl. O tom, ktoré školy a škôlky získajú ovocie a zeleninu rozhoduje verejnosť hlasovaním na webe Čerstvé hlavičky.  Kaufland každý rok, ku každej svojej predajni, ktorých je aktuálne 79, hľadá jednu partnerskú materskú a jednu partnerskú základnú školu, ktorým bude daná predajňa poskytovať raz týždenne počas celého školského roka ovocie alebo zeleninu.
 
Tento rok je prihlásená aj Materská škola na Komenského ulici v Seredi.   V prípade umiestnenia bude  ovocie alebo zelenina  dodávaná škôlke každý týždeň v množstve 200 gramov na dieťa. Vo vzťahu k predajni Kaufland Sereď o prvenstvo bojujú aj Materské školy zo Šintavy, Dolnej Stredy a Šoporne. 
 
Pozn. red.: aktuálne k 1.5.2024 vedie MŠ Šintava s 1484 hlasmi,  Dolná Streda je druhá s 876 hlasmi,  Sereď je na treťom mieste s iba 313 hlasmi a štvrtá je Šoporňa s počtom hlasov 266.
 
Ako hlasovať ?
 
Hlasujúci, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania, sa na stránke www.cerstvehlavicky.sk zaregistruje svojím emailom. Registrácia je potrebná iba pri prvej návšteve. Hlasujúci bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas vybranej škole alebo škôlke. Pri ďalších návštevách stránky, stačí keď sa hlasujúci už len prihlási a zahlasuje. Hlasujúci môže hlasovať v jeden deň maximálne dvakrát, pričom môže hlasovať jedenkrát za škôlku a jedenkrát za školu. Nie je povinné udeliť hlas škole aj škôlke. Tú istú e-mailovú adresu alebo to isté telefónne číslo nie je možné použiť pri viac ako jednej registrácii na webstránke.
 
Hlasy sa  prepočítavajú
 
Každý váš odoslaný hlas sa danej škole alebo škôlke ihneď pripočíta a prepočíta na základe váhy, ktorá vyplýva z kategórie, v ktorej sa škola/škôlka nachádza. Školy a škôlky sú rozdelené do veľkostných kategórií na základe počtu detí/žiakov, ktorú si vybrali už pri registrácii. Každá kategória má pridelenú určitú váhu, ktorou sa prepočíta každý odovzdaný hlas. Materská škola Komenského, Sereď je zaradená do kategórie počtu detí 201 a viac, čo znamená 1 reálny hlas = váha 1 hlasu.
 
Termíny
 
Hlasovanie v 6. ročníku projektu Čerstvé hlavičky začalo 25. 4. a potrvá do 29. 5. 2024. Každý deň v tomto termíne môžete hlasovať za jednu vybranú školu a jednu vybranú škôlku. Finálne výsledky hlasovania budú zverejnené najneskôr 31.05.2024 na webovej stránke www.cerstvehlavicky.sk. Výherné školy a škôlky budú následne kontaktované e-mailom alebo telefonicky.
 
zdroj:www.cerstvehlavicky.sk/ kaufland
Seredská škôlka môže získať zdarma ovocie a zeleninu na celý školský rok