Starú knižnú búdku na námestí nahradila nová

Starú knižnú búdku na námestí nahradila nová

Udalosti a ľudia     Iveta Tóthová    
Projekt „Knižných búdok“ v Seredi funguje od roku 2014. Ide o verejné knižnice, cieľom ktorých je oživiť staré knihy, ktoré už niekto prečítal a rád sa o ne podelí s ostatnými. Princíp je jednoduchý : bez poplatku zobrať ľubovoľnú knižku a po prečítaní ju vrátiť alebo vymeniť za vlastnú.
 
Knižné búdky sa na Slovensku realizujú v rámci projektu "Ďakujem sused". V Seredi bola prvá knižná búdka umiestnená na Námestí slobody. Neskôr pribudli aj ďalšie. Všetky vyrobil umelecký modelár Pavol Fintor z Dolnej Stredy, ktorý dal do každej búdky aj kus svojho srdca. Veď knižné búdky vdychujú život starým knihám, vďaka ktorým sa ľudia prenášajú do ríše fantázie či rozprávok.
 
Knižná búdka námestí sa ale rokmi opotrebovala a preto ju členovia OZ Mladá Sereď vymenili za novú. Ak teda máte doma knihu, ktorú ste už prečítali a nemáte ju kam posunúť, prineste ju do knižnej búdky a určite si z nej vyberiete ďalšiu knižku, ktorá vás zaujme.
 
 
 
Starú knižnú búdku na námestí nahradila nováStarú knižnú búdku na námestí nahradila nováStarú knižnú búdku na námestí nahradila nová