Páchateľa zadržali do 27 hodín, obvinený je zo zločinu znásilnenia

Páchateľa zadržali do 27 hodín, obvinený je zo zločinu znásilnenia

Bezpečnosť     Iveta Tóthová    
 
Dňa 8. a 9. augusta príslušník cudzej národnosti prepadol v Seredi dve osoby ženského pohlavia. Informáciu uverejnila vo svojej reportáži televízia JOJ. Vďaka rozsiahlej sieti kamerového systému a podrobnej analýze záznamov sa páchateľa podarilo do 27 hodín zadržať.
 
Prvá žena bola  páchateľom napadnutá v skorých ranných hodinách a od znásilnenia ju zachránil jej manžel, ktorý sa v tom čase práve nachádzal na balkóne. Po jeho zakričaní sa páchateľ zľakol a z miesta činu ušiel.
 
K prepadnutiu druhej ženy došlo v ten istý deň v nočných hodinách na Spádovej ulici.  Podľa TV JOJ sa žene podarilo síce na chvíľu utiecť, no páchateľ ju dostihol a znásilnil.
 
Mestská polícia spolu s pracovníkmi kriminálnej polície prezreli kamerové záznamy, kde našli na niektorých z nich páchateľa zachyteného. Na nasledujúcu noc bol páchateľ zadržaný a odovzdaný príslušníkom Policajného zboru. Podľa hovorkyne KR PZ Trnava Márii Linkešovej vyšetrovateľ obvinil zo zločinu znásilnenia 32-ročného cudzinca, ktorý má na Slovensku povolený pobyt.  „Sudca okresného súdu v Galante rozhodol o vzatí obvineného do väzby, nakoľko existuje dôvodná obava, že bude v trestnej činnosti pokračovať," doplnila Katarína Lovasová z Krajského súdu v Trnave.
 
Podľa primátora Martina Tomčányiho došlo k zadržaniu páchateľa behom jedného dňa najmä vďaka výbornej spolupráci kriminálnej polície, mestskej polície a samozrejme operátorov kamerového systému. Aj tu sa ukázala opodstatnenosť  kamier v meste.
Páchateľa zadržali do 27 hodín, obvinený je zo zločinu znásilneniaPáchateľa zadržali do 27 hodín, obvinený je zo zločinu znásilnenia