Sereď spustila svoju novú mobilnú aplikáciu, pri jej výbere pomáhali dobrovoľníci

Sereď spustila svoju novú mobilnú aplikáciu, pri jej výbere pomáhali dobrovoľníci

Mestský úrad     Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď    
Aktuálne informácie o dianí v našom meste získa každý, kto si do svojho mobilu stiahne bezplatnú aplikáciu Sereď. Od teraz môžete mať všetky informácie na jednom mieste, pohodlne vo svojom vrecku.
 
Sereď je mobilná aplikácia, ktorá združuje doterajšie komunikačné prostriedky mesta. Týmto šikovným riešením sa zároveň mesto chce viac otvárať svojim obyvateľom. Na jednom mieste tu pohodlne nájdete webovú stránku mesta, novinky týkajúce sa situácie ohľadom uzavretého mosta, kalendár pre odpadové hospodárstvo a návod na správne separovanie odpadov, kalendár kultúrnych podujatí, program kina, či dôležité kontakty.
 
Aplikácia vás prostredníctvom notifikácií upozorní na to, čo je v meste práve aktuálne. „Je to významný krok k informovanosti samosprávy smerom k našim obyvateľom. Od teraz budú mať tak povediac všetko na pár klikov vo svojom mobilnom telefóne. Moduly vieme postupne aktualizovať a aplikáciu rozvíjať najmä na základe vzniknutých potrieb obyvateľov. To znamená, že sme otvorení konštruktívnym nápadom. Touto šikovnou aplikáciou sa naše mesto viac otvára pre svojich obyvateľov a Sereď má možnosť stať sa ešte viac otvorenou samosprávou," povedal primátor Serede Ondrej Kurbel.
 
Samotnému výberu konkrétnej aplikácie predchádzala fáza testovania, do ktorej pozvalo mesto Sereď dobrovoľníkov. Tí spolu so zamestnancami mesta absolvovali prezentácie od viacerých výrobcov aplikácií, ktoré aktuálne trh ponúkal a poradili mestu pri výbere tej najvhodnejšej pre aktuálne potreby a možnosti Serede. 
 
Aplikácia je k dispozícii pre všetky mobilné telefóny s operačným systémom Android a taktiež pre zariadenia Apple. Aplikáciu stačí len vyhľadať v Obchod Play alebo App Store pod názvom „Sereď” a zdarma si ju stiahnuť do mobilného zariadenia
 
 
Sereď spúšťa svoju novú mobilnú aplikáciu, pri jej výbere pomáhali dobrovoľníci Sereď spúšťa svoju novú mobilnú aplikáciu, pri jej výbere pomáhali dobrovoľníci