Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom

Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom

Mestský úrad     Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď    
Otvorenie pestrofarebného basketbalového ihriska prilákalo na sídlisko na Mlynárskej ulici mnohých zvedavcov. Predstavení boli autori unikátneho projektu, špeciálna skrinka so športovým náradím na zapožičanie, asfalt patril lokálnym tanečníkom a najmä, hral sa basketbalový zápas proti primátorovmu tímu. Na svoje si prišli aj rodiny s deťmi, ktoré sa tešili aktivitám tradičného Športového štvrtka.
 
Cieľom Projektu Ihrisko je zatraktívniť zabudnuté športoviská a vytiahnuť mládež von. Aby viac športovali, aby menej času venovali obrazovkám telefónov a počítačov a boli fyzicky i psychicky aktívnejší. „Do Serede sa nám podarilo dotiahnuť tento projekt vďaka spolupráci so známym seredským oz Life is Perfect. Je realizovaný iba v ôsmich slovenských mestách, už patríme medzi ne i my,“ vysvetlil Marek Čulaga, koordinátor pre prácu s mládežou mesta Sereď.
 
Zabudnuté ihrisko na Mlynárskej bolo preoblečené do pestrých farieb, čím dostalo originálny vzhľad a stalo sa unikátnym. Autormi diela sú Tomáš Kufa a Dalibor Spišiak. „Teším sa zdarnej realizácii tohoto projektu. Priniesli sme pre Seredčanom obnovenú a atraktívnu plochu pre šport. Zveľadené ihrisko je skvelou príležitosťou pre basketbal a atraktívne napríklad aj pre točenie videoklipov, či iných umeleckých diel. Je dôležité, aby mládež mala kde zmysluplne tráviť svoj voľný čas. Sereď sa v tomto smere pomaly, ale isto premieňa k lepšiemu. Čoskoro pripravíme otvorenie aj ďalších verejných športovísk v meste, ktoré už v týchto týždňoch dokončujeme k spokojnosti,“ uviedol primátor Ondrej Kurbel.
 
Projekt obnovy ihriska v Seredi bol realizovaný občianskym združením Ivado s podporou Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. Predstavené bolo aj zaujímavé zariadenie YourLOX. „Táto skvelá moderná vychytávka slúži na požičiavanie športového náradia. Stačí si cez mobilnú aplikáciu otvoriť skrinku YourLox, vybrať si športové náradie, s ktorým chcete práve trénovať a cez QR kód vám zariadenie zapožičia loptu, rakety, alebo iné náčinie,“ objasnil Marek Čulaga.
 
Na rad prišiel očakávaný basketbalový zápas a bolo sa na čo pozerať! Skvelý výkon podal tím na čele s primátorom Kurbelom. Zostavu tvorili mestskí poslanci i zamestnanci mestského úradu a bol podporený aj basketbalistami TJ Lokomotíva Sereď. Lokomotíva na čele s Martinom Bosým a Matejom Grillom organizačne zabezpečila spoluprácu na tomto Športovom štvrtku, za čo im patrí vďaka! Primátorov tím si nakoniec vybojoval víťazstvo, ktoré sa zapíše ako prvé na obnovenom ihrisku na Mlynárskej. Ceny športovcom odovzdala prednostka radnice Denisa Bartošová.  
 
Športový štvrtok sa však konal nielen pre príležitosť otvorenie ihriska po obnove, ale aj, tradične, pre všetkých mladých mesta a pre seredské rodiny s deťmi. Tak, ako počas letných štvrtkov, si prišli na svoje vďaka pripraveným športovým disciplínam na viacerých športoviskách a deťom sa venovali i animátori. Športové náradie pre podujatia opäť poskytla ZŠ J. Fándlyho. Cieľom projektu Športových štvrtkov v Seredi je vytvoriť zmysluplný a bezpečný priestor pre mladých, aby mali kde tráviť svoj voľný čas a tiež stretnúť sa s inými mladými ľuďmi z nášho mesta. Športový štvrtok bol zároveň aj príležitosťou pre aktívnych mladých, ktorí tu verejne predstavili novovzniknutý Mládežnícky parlament mesta.
 
foto: Lukáš Klčo
Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom Staré športovisko na Mlynárskej sa vďaka Projektu Ihrisko stalo slovenským unikátom