Sereď vynovila tri autobusové zastávky, na ďalšiu práve vypisuje súťaž

Sereď vynovila tri autobusové zastávky, na ďalšiu práve vypisuje súťaž

Rozvoj a výstavba     Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta    
Obnoviť jednu autobusovú zastávku ročne. Taká je stratégia mesta Sereď pri údržbe čakární na autobusy. Aj keď prepravu cestujúcich hromadnou dopravou v Seredi zabezpečuje SAD Dunajská Streda, a.s., za stavby autobusových zastávok zodpovedá mesto. V Seredi nájdete spolu 16 zastávok.
 
Pred pár dňami boli osadené nové zastávky menšieho typu na Strednočepenskej a Dolnočepenskej ulici, ktoré mestu sponzorsky vybudovala SAD Dunajská Streda, a.s. Čoskoro sa novej veľkej zastávky dočkajú aj na Cukrovarskej ulici. Spoločnosť, ktorá realizovala zámkovú dlažbu na vynovenom chodníku, mesto zazmluvnilo aj na demoláciu starej zastávky, odvoz stavebnej sute, prípravu priestoru na osadenie novej zastávky a tiež na dodanie samotnej zastávky.
 
Prečo zbúrali starú zastávku?
Niektorí Seredčania sa spýtali, prečo na Cukrovarskej ulici nemohla byť zachovaná pôvodná betónová zastávka. „Nakoľko sme dostávali sťažnosti obyvateľov, najmä z priľahlých bytových domov, že nepriehľadná zastávka poskytovala priestor pre vykonávanie potrieb v jej vnútri, aj zo zadnej strany rôznymi osobami, riešili sme radšej iný typ zastávky. Bude priehľadná a zároveň bude podobná ostatným modernejším zastávkam, ktoré v Seredi postupne umiestňujeme. Strešná krytina bude s UV filtrom a steny budú z bezpečnostného skla,“ vysvetlil Marián Šišo, vedúci Oddelenia rozvoja mesta Sereď. Následne Oddelenie životného prostredia mesta zabezpečí na tejto adrese vhodnejšie umiestnenie súčasných nádob na separovaný zber odpadov a neskôr aj výsadbu zelene pri zastávke.
 
Nové zastávky plánujú aj na Priemyselnej, M. R. Štefánika a 8. mája
Budúci rok má Oddelenie rozvoja mesta v pláne vybudovať ďalšiu zastávku na Priemyselnej ulici. „V súčasnosti zamestnanci z priemyselného parku čakajú na svoj spoj na mieste, ktoré je označené len dopravnou značkou „zastávka autobusu“. Radi by sme prispeli k vyššiemu komfortu týchto ľudí, aby sa v prípade zlého počasia mohli skryť. Predbežné plány na ďalšie roky ohľadne nových autobusových zastávok sa týkajú ulíc M. R. Štefánika a 8. mája,“ uzavrel Šišo. Súťaž na zhotoviteľa novej zastávky bude zverejnená na stránke mesta čoskoro.
Stav autobusovej zastávky na Dolnočepenskej pred rekonštrukciouPôvodnú betónovú autobusovú zastávku na Cukrovarskej dalo mesto odstrániť, čoskoro tu vznikne nová moderná zastávkaStav autobusovej zastávky na Strednočepenskej pred rekonštrukciouZastávka na Strednočepenskej po rekonštrukciíZastávka na Dolnočepenskej po rekonštrukcií