V galantskej nemocnici platí od 15. júla zákaz návštev

V galantskej nemocnici platí od 15. júla zákaz návštev

Zdravie     Iveta Tóthová    
 
Už to vyzeralo, že Covid nebude viac zasahovať do bežného života ľudí. Hoci sa všetko vrátilo do normálu, odborníci dvíhali varovný prst, že sa počet nakazených na jeseň môže opäť zvýšiť. Táto situácia ale nastala skôr, ako predpovedali. Rýchla stúpajúca tendencia nastala už v júli a donútila konať aj niektoré nemocnice.
 
Z dôvodu zhoršenej epidemiologickej situácie pre ochorenie COVID-19 platí od piatka 15. júla 2022 v galantskej nemocnici na všetkých lôžkových oddeleniach zákaz návštev. Obmedzenie návštev sa nevzťahuje na kňazov za účelom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce. Taktiež sa nevzťahuje na jednu osobu sprevádzajúcu rodičku pri pôrode a jednu osobu, ktorá sprevádza pacienta pri prepustení z nemocnice. Zákaz platí do odvolania.
 
Situáciu citlivo vnímajú najmä ťažko chorí pacienti, ktorí opäť zostávajú bez osobného kontaktu s najbližšími. Lekári sa budú musieť obrniť trpezlivosťou a odpovedať na telefonáty ohľadom ich zdravotného stavu.
 
Ako sa situácia ohľadom Covidu bude ďalej vyvíjať, dnes nevie nikto predpovedať. No zvýšený pohyb dovolenkárov či hromadných podujatí s tisícovou účasťou si môže vybrať daň v podobe viac nakazených. Všetko ale ukáže až čas...
V galantskej nemocnici platí od 15. júla zákaz návštev